Tingui cura de la fusta com cuida la seva pell

 

La fusta és símbol de noblesa, qualitat, disseny i confort. És un material viu lon la seva extraordinària bellesa i resistència es veuen afectades pel pas del temps i l'efecte dels agents externs de la mateixa manera que li passa a la nostra pròpia pell.
 

Per gaudir d'una fusta tan bella i sana com el primer dia, capaç de despertar tots els nostres sentits l’hem de cuidar de la mateixa manera que ho fem amb la nostra pell: prevenint, protegint i recuperant amb productes específics d'alta qualitat i eficàcia que milloraran el seu aspecte i funcionalitat.
 


Què afecta a la fusta?

 

Els mateixos agents externs i interns que afectaven la fusta a l'arbre segueixen afectant –la quan es converteix en element constructiu. Raigs UV del sol, humitat, insectes i fongs. Per protegir la fusta i mantenir les seves propietats naturals són necessaris tractaments que tindran en compte el tipus i la intensitat d'exposició a aquests agents.


 

Agentes atmosféricos

Agents atmosfèrics


La humitat fa que la fusta s'infli i s'esquerdi, i a més afavoreix l'aparició de fongs.
Les temperatures extremes desequilibren el grau d'humitat, provocant l'aparició d'esquerdes i la deformació de la fusta.
Els raigs UV del sol descoloreixen la fusta i transformen el seu viu color en tons de gris.

 

   
Insectos

Insectes

 

Les larves xilòfagues són les cries d'insectes coleòpters (família dels escarabats) que utilitzen la fusta per alimentar-se i desenvolupar-se fins que són adults. La humitat facilita la seva reproducció i desenvolupament.
Els tèrmits s'alimenten de la cel·lulosa que troben a la fusta així com en altres materials. Degut a que s'amaguen de la llum, solen atacar l'interior de la fusta i no deixen cap tipus de marca a la superfície.
 

   
Hongos

Fongs

 

El contingut d'humitat de la fusta té vital importància per a la filosofia dels fongs i la germinació de les espores. De entre tots els fongs relacionats amb la fusta destaquem els fongs cromògens, freqüents en les coníferes, que no afecten les propietats de la fusta i es caracteritzen per la coloració negra / blava i els fongs de podridura dels quals ocasionen pèrdua de propietats i canvis de color a la fusta. Imprescindible mesures preventives.